Čo to je lyofilizácia
Lyofilizácia je sušenie mrazom. Táto metóda sušenia je založená na sublimácii zmrznutej vody, už začiatkom 20. storočia ju objavili francúzski vedci. Ale náznaky tejto metódy siahajú oveľa hlbšie do histórie.
Proces má dve fázy – zmrazenie a sušenie.
Snack2GO Červená repa
Patrí medzi najobľúbenejších zástupcov sušenej zeleniny. Väčšinou sa s červenou repou stretneme vo forme chipsov. Táto rubínovo sfarbená repa nielen, že extra chrumká, ale má aj príjmene sladkú chuť.
Využijete ju najmä v studenej kuchyni. Počas chvíľky s ňou vykúzlite netradičné dipy alebo dezerty.
Vďaka unikátnej technológii lyofilizácie si repa uchováva väčšinu svojich pôvodných vlastností ako je farba, výrazná chuť a živiny. Vyniká vysokým obsahom vlákniny. Bonusom mrazom sušenej repy je, že toľko nefarbí.
Benefity
- bohatá na vlákninu
- raw
- vhodná aj pre vegánov
Použitie
- samostatne ako snack
- do jogurtov a pomazánok
- na zdobenie jednohubiek a dezertov
- do šalátov
TIP: pridajte trochu lyofilizovanej repy na chleba s tvarohovou pomazankou.
Zloženie:
plátky červenej repy lyofilizovanej 100%
Skladujte v suchu a tme. Po otvorení ihneď spotrebujte.
Výživové údaje na 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1419 kJ/ 340kcal,
Tuky 1g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2g), Sacharidy: 56g (z toho cukry: 56g). Bielkoviny: 13g, Soľ: 0,2g.
Vyrobené: Česká republika.
Nový komentár